Proef lokaal, proef lekker!

Lokale ambachtslieden die samenwerken om jou kennis te laten maken met écht (h)eerlijk lokaal gemaakte producten.

Vroeger?

Vroeger wisten we precies waar ons eten en drinken vandaan kwam, Je kende de bakker, de slager, de groenteboer en natuurlijk ook de bierbrouwer. Na jaren van industrialisatie waarbij de makers van de producten anoniem zijn geworden zien we dat lokale producten en korte ketens weer in opmars zijn. Het is toch veel lekkerder en leuker om te weten waar je eten en drinken vandaan komt? En het is nog leuker om te weten dat het lokaal en ambachtelijk gemaakt wordt. Dat is ook onze insteek. Juist nu!

Nu!

Wij willen graag laten zien wat er allemaal in de eigen regio wordt gemaakt. PROEF073 verzamelt alle lokale, ambachtelijke makers van (h)eerlijke producten in een overzicht en biedt via deze website ook regelmatig een leuk themapakket aan met producten van die lokale ambachtslieden. Echt lokaal, dat is toch veel leuker en lekkerder!? Dus wil je weten waar en hoe die heerlijke lokale lekkernij gemaakt is, kijk wat er is en waar je terecht kunt. Proef Lokaal
het is vlakbij……

 

WIE ZIJN WIJ?

PROEF073 is geen losstaand bedrijf, wij zijn een verzameling van lokale ambachtslieden die elkaar hebben gevonden in de (zware) coronatijd.
In het kader van Support Your Locals is er een mooie samenwerking ontstaan.
In deze samenwerking zetten we de échte, eerlijke, ambachtelijke lokaal gemaakte producten in de spotlight.

Tevens zijn we elkaars ambassadeur om zo samen sterk te staan en bekendheid te krijgen als lokaal alternatief naast de grote industriële (streek)merken. De PROEF073 deelnemers hebben nog veel meer te bieden naast de keilekkere lokale producten, we bieden ieder ook een stukje beleving aan.
Kom maar eens kijken bij de deelnemers zelf, er is veel te zien, proeven en te beleven, het is vlakbij.

PROEF073: keilekker!

8BIQMEqQ

Probeer het eens een keer!

Probeer nu een pakket, particulier of zakelijk!

Wil je een keer een Proef073 Pakket proberen? Bestel hem dan en ontvang hem deze week bij jou thuis.

Een pakket van Proef073 is ook een geweldig relatiegeschenk. Wij maken ook pakketten op maat. Meer weten over de zakelijke mogelijkheden?

Vraag en antwoord

Heb je nog vragen? Vind je antwoord hieronder.

Algemene vragen

Wij zijn ambachtelijke, lokale makers van eet&drink  producten. Door de crisis allemaal flink geraakt in de omzet en daardoor dichter bij elkaar gebracht. Samen zijn we door de crisis heengekomen en hebben we vele prachtige (h)eerlijke producten uit de regio 073 bij jou thuis gebracht.

Het is een te mooi concept om mee te stoppen. De noodzaak voor de ondernemers is er niet perse meer, maar de noodzaak voor kortere ketens en (h)eerlijk lokaal ambachtelijke producten blijft bestaan. Via deze weg proberen we het makkelijker te maken om de lokale makers van lekkere producten te vinden en daarvan te proeven!

Voor meer informatie over de deelnemers, kijk bij de Ambachtslieden pagina.

De aanleiding is dat wij, makers van (h)eerlijk echte lokale producten, de omzet grotendeels (en soms zelfs volledig) zagen wegvallen door de sluiting van de horeca en de annulering van evenementen en catering activiteiten. Daarnaast zagen we ook de afzet bij de betere lokale detailhandel afnemen omdat de meeste consumenten nu wat in de supermarkt gaat kopen. Op deze hebben we samen toch wat afzet te gegenereerd.

Maar het is een te mooi concept om mee te stoppen. De noodzaak voor de ondernemers is er niet perse meer, maar de noodzaak voor kortere ketens en (h)eerlijk lokaal ambachtelijke producten blijft bestaan. Via deze weg proberen we het makkelijker te maken om de lokale makers van lekkere producten te vinden en daarvan te proeven!

Alle deelnemers hebben een eigen locatie in en rondom ‘s-Hertogenbosch. Op ieders deelnemerspagina is te zien wat men aanbiedt, open voor bezoek, rondleidingen, proeverijen of workshops. De meesten bieden heel wat leuks aan! Neem contact op met de ambachtslieden om te kijken of je ze kun bezoeken of om een afspraak te maken. Maar…. let op die 1,5m !

Iedereen is van harte welkom om de ambachtelijke productie en winkeltjes van dichtbij te komen bekijken om zelf te zien en te ervaren hoe al dat lekkers gemaakt wordt. Sommigen bieden ook workshops aan, dat is pas echt een leuke ervaring!

Natuurlijk!

We dachten dat we uit elke categorie producten al een echte lokale maker al in de selectie hebben staan. Er zijn natuurlijk veel meer lokale makers/telers/kwekers van mooie (h)eerlijke producten. Als je een tip hebt, laat het ons weten en we kijken of we daar een doosje mee kunnen vullen.

VRAGEN OVER BEZORGING​

De bestellingen de voor woensdag 12:00u zijn geplaatst worden op vrijdag of zaterdag bezorgd. Indien dat niet mogelijk is of als er vertraging ontstaat zullen we dat uiteraard laten weten.

Jazeker kan dat. Het is juist nu hartstikke leuk om zo’n (h)eerlijk kado te geven. Ook mogelijk als pakket voor de zakelijke markt en eind van het jaar komt er ook een echt lokaal Proef073 Kerstpakket.

In het bestelproces kun je het afleveradres invullen en er is zelfs een ruimte voor een opmerking. Hier kun je ook een boodschap voor de ontvanger opgeven. Wij zorgen dat zowel het pakket als de boodschap doorkomt!

We bezorgen de hele regio 073 en een beetje daarbuiten.

‘s-Hertogenbosch
Rosmalen
Vught
Cromvoirt
Schijndel
Vlijmen
Nieuwkuijk
Haarsteeg
St Michielsgestel
Den Dungen
Berlicum
Middelrode
Nuland
Vinkel
Bokhoven
Empel
Hedel
Ammerzoden

En alles wat daartussenin ligt!

Momenteel wordt er nog niet verzonden ivm de kans op beschadiging glaswerk (bier/wijn) en omdat er ook regelmatig dagverse producten worden gebruikt.

Als verzending wel kan dan zal dat in het bestelproces vermeld staan.

Momenteel hebben we nog geen vaste fysieke locatie om de pakketten op te halen. Dit gaat in de nabije toekomst wel veranderen. Zo snel dit wel kan zal die optie ook op de webshop worden vermeld.

De bezorging is wekelijks op vrijdag of uiterlijk zaterdagmiddag. In de drukkere weken kan het ook zijn dat we donderdagavond al leveren. Als je niet thuis bent dan geven we het pakketje bij een van de buren af en laten we je dat weten.

Het is mogelijk om in het opmerkingenveld van de order aan te geven wat te doen indien je niet thuis bent.

In het opmerkingenveld bij de bestelling kun je del bezorginstructies opgeven, zoals wat te doen indien niet thuis. Indien er niks is opgegeven en er is niemand thuis dan proberen we het pakket bij een van de buren af te leveren of leggen het ergens op een beschutte plaats in de voortuin of oprit oid.

Bij niet thuis sturen we je altijd een berichtje met waar het pakket is afgegeven.

Vragen over de inhoud

Momenteel kan er nog niet zelf een pakket worden samengesteld. We werken er wel aan om dat in de toekomst mogelijk te maken.

Voor grotere orders (bv zakelijk) is het uiteraard wel mogelijk om een mooie pakket naar wens samen te stellen. Meer info per e-mail.

Het is uiteraard wel mogelijk om bij de deelnemers zelf iets uit hun assortiment te bestellen en/of af te halen. Voor meer informatie daarover kun je via de linkjes naar de deelnemers op de Ambachtslieden pagina de afzonderlijke deelnemers benaderen voor hun eigen producten.

De aangeboden PROEF073 pakketten in de webshop zijn samengesteld uit een vaste selectie uit het assortiment van de deelnemers. Maar je kunt uiteraard bij de deelnemers zelf de producten naar keuze afhalen of bestellen via hun eigen webshops. Zie de Ambachtslieden pagina voor een link naar de websites en webshops van de deelnemers.

Alleen brouwerij D’n Draok heeft geen eigen webshop of winkel. De speciaalbieren van D’n Draok zijn bij zo goed als alle slijterijen in Denbosch, Vught en Rosmalen te vinden. Of anders via de webshop van Hellobier.

Jazeker, de producten die je bij PROEF073 bestelt zijn echt ambachtelijk en lokaal gemaakt. dit is veel lekkerder dan de meeste  industrieel gemaakte producten die van ver komen. Let maar eens op hoeveel industriele producten als lokaal zijn gelabeld terwijl ze dat niet zijn. Bij ons is lokaal echt lokaal, uit de regio 073. Je steunt hiermee de lokale ondernemers en het is zelfs mogelijk om ook eens te komen kijken naar hoe al dat lekkers gemaakt wordt. Dat is toch veel eerlijker en leuker?!

De producten van Boerderij Bleijendijk hebben een certificering voor Biologisch. De meeste anderen produceren duurzaam en soms ook biologisch, maar om een label “biologisch” te krijgen voldoet het niet als je “alleen maar” biologisch produceert en is er een ingewikkelde en dure administratie en certificering nodig. Als kleine ondernemers is dit helaas niet altijd haalbaar, ook al zijn enkele producten wel degelijk biologisch gemaakt. Overigens is lokaal vaak duurzaam en vaak ook ecologisch. Hoe dan ook, we maken (h)eerlijke producten, kom zelf maar eens kijken.

Op het vlees na zijn alle producten die via PROEF073 verkrijgbaar zijn vegetarisch. Ook het bier (geen dierlijke klarinsgproducten gebruikt) en de kaas (plantaardig stremsel) zijn vegetarisch.

De producten van Winery&Herbs (Rode Wijn), Heikantse Hoeve (Witte Wijn), Brouwerij D’n Draok (Speciaalbier), Bossche Stokers (Gin) en Duketown Spirit (Whisky) zijn allemaal alcoholisch. En daarvoor geldt: geen 18, geen druppel!

Het is wel toeegtaan alcoholhoudende prodteun t everkopen die<15% alcohol bevatten. O die reden zijn de Gin en de Whisky niet verkrijgbaar in de (particuliere) pakketten. In zakelijke pakketten zijn er vaak wel mogelijkheden. Neem hiervoor contact met ons op.

Vragen over de FACTUUR & BETALING

Alle bestellingen die via de webshop van PROEF073 gemaakt worden gaat via de bekende en veilige betaaldienst iDeal via MolliePay. Hiervan krijg je een betaalbevestiging en factuur in het opgegeven e-mail adres bij het bestellen. Aangezien PROEF073 geen losstaand bedrijf is wordt er gebruik gemaakt van de webshop omgeving en betaalmogelijkheid van Brouwerij D’n Draok.

 

Indien er een zakelijke bestelling wordt geplaatst, via de webshop of een op maat gemaakt zakelijk pakket is er uiteraard een factuur beschikbaar waarbij de BTW op staat vermeld, zowel de 9% als 21% belastte producten.

Het PROEF073 idee is een gezamenlijk initiatief en dus geen apart bedrijf. Gezamenlijk proberen we de (h)eerlijke lokale producten onder de aandacht te brengen en elkaars ambassadeur te zijn. De webshop draait onder het account van een van de deelnemers (Brouwerij D’n Draok) maar de pakketen kunnen bij iedere deelnemer worden aangevraagd en besteld, het hoeft niet perse via de webshop. PROEF073 maakt het allemaal wat makkelijker en overzichtelijker. Maar alle producten van de pakketten worden rechtstreeks door de deelnemers geleverd en die krijgen daar natuurlijk hun vergoeding voor.