De Broodspecialist

In het mooiste pandje van de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch wordt sinds 1883 brood gebakken. Daniël van Schijndel en zijn team zetten deze traditie door en bakken er elke dag, op ambachtelijke wijze, de lekkerste broden, broodjes, koekjes en seizoensgebonden specialiteiten. Ze gebruikt hiervoor zorgvuldig gekozen ingrediënten zonder extra toevoegingen. En dát proef je, elke dag weer.
Logo Broodspecialist

5211 MG

's-Hertogenbosch

073 613 4481

Open voor bezoek
Rondleidingen
Proeverijen
Workshops

De Broodspecialist

5211 MG

's-Hertogenbosch

tel 073 613 4481

Logo Broodspecialist
In het mooiste pandje van de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch wordt sinds 1883 brood gebakken. Daniël van Schijndel en zijn team zetten deze traditie door en bakken er elke dag, op ambachtelijke wijze, de lekkerste broden, broodjes, koekjes en seizoensgebonden specialiteiten. Ze gebruikt hiervoor zorgvuldig gekozen ingrediënten zonder extra toevoegingen. En dát proef je, elke dag weer.
Open voor bezoek
Rondleidingen
Proeverijen
Workshops

het product

Koek

Daniëls Bossche koek is een koek met karakter, geïnspireerd door het karakter van de Bosschenaren, voorzien van een pittige bite, maar met een zoete smaak. Verpakt in een mooie geschenkdoos Bossche Koekwaus is een koekje met een gat erin, een lekkere roomboter koek met de smaak van mokka en kaneel.

het proces

De bakkerij

Bossche koek maken is een proces van 3 dagen. Op dag 1 moeten de suikers en de honing gekookt worden en zodat wanneer deze het kookpunt hebben bereikt wordt deze hete massa door de roggebloem gedraaid, dit deeg moet minimaal 65 graden zijn ivm met het voorstijven van het zetmeel in de roggebloem. Dan krijgt het deeg 24 uur rust op een koele donker plaats, na deze 24 uur komen de kruiden en de rijsmiddelen bij het deeg. Als dit alles goed gemengd is, dan wordt het deeg afgewogen en wordt het gemodelleerd in de bakvormen geplaatst. Vlak voor het bakken wordt het koekdeeg rijkelijk bestrooid met parelsuiker en dan gaan ze 60 minuten in de oven. Na het bakken moeten de gebakken koeken 24 uur afkoelen, voordat ze ingepakt kunnen worden. Het lekkerst is een plak Bossche koek met een goeie lik roomboter erop.

Probeer zelf maar eens!

De Broodspecialist

Meer weten over De Broodspecialist?

kijk op de website voor meer informatie over de verkooppunten en de koeken.
_SNF0555
_DSC9972 2
_DSC9947 2
Bossche koek met doos

Contact

Heb je vragen?
Kijk bij de veelgestelde vragen of stuur ons een berichtje.

Bedank voor je bericht!

We proberen je zo snel mogelijk te beantwoorden.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en je hoort als eerste wanneer we nieuwe pakketten hebben samengesteld met al het pure en lekkers van onze ambachtslieden.*

*Uiteraard kun je je altijd weer uitschrijven!